יום ראשון, 19 במרץ 2017

משלוח מנות מקופסאות טונה

כל שנה מחדש אני שוברת את הראש בשאלה השולית הבאה: 
 איך אני מכינה משלוח מנות שהוא גם טעים, גם אסתטי, גם זול וגם קל להכנה (רצוי מאוד שהוא יהיה גם ממוחזר).
משום מה אני לא מוותרת על אף אחד מהפרמטרים, והתוצאה - שבועיים של כאב ראש חריף ועצבנות במינון גבוה
... 
 המזל הוא שלמטרד הזה יש דד-ליין מאוד ברור, וברגע שמשלוח המנות האחרון נמסר, רוחי הטובה שבה אלי...


אחרי שבשנה שעברה הכנתי משלוח מנות מושקע בהגזמה (היה כיף, אני לא מתלוננת), השנה הצלחתי ליצור משלוח מנות שדי התקרב לרף השאיפות הבלתי אפשרי שפרטתי קודם -
העלויות סבירות לגמרי. עלויות החומרים לא עולות על 5 ₪ למשלוח, אבל אפשר גם בהרבה פחות (תלוי כמה יקר סטאק הקארדסטוקים שתבחרו לעבוד איתו). ועליות המצרכים מגיעות לסדר גודל של כ-10 ₪ למשלוח.
תהליך ההכנה, גם הוא לא מסובך במיוחד. כמה מגשי נייר פשוטים, קופסאות מצופות ברצועות נייר, ולחמניות תוצרת בית. באמת לא סיפור גדול.
לגבי הטעם – אין הנחתום וכו'... אבל אני ממש אוהבת לקבל ארוחת בוקר מוכנה, בתוך כל הבלגן הזה של 'בוקר פורים'.
והאסתטיקה – הרי היא לפנייך, מוזמנת לשפוט בעצמך!


למקרה שאהבת את הרעיון, קצת יותר פרטים כדי שתוכלי לאמץ:
לפני הכל התחילי לאסוף קופסאות טונה ריקות, בהקדם האפשרי, כי מן הסתם תזדקקי להרבה.

ולהכנה:
א. מכינים מגשי נייר בגודל "7*"7 (אינץ'), ובגובה "1.5. (אפשר להכין מראש)
חתכי קארדסטוק מדוגם בגודל "10*"10.
סמני קו קיפול בכל ארבע הפינות במרחק "1.5 מהקצה.
גזרי בשתי פאות נגדיות את סימני הקיפול עד המפגש עם קוי הקיפול האנכי להם.
קפלי לפי הקווים, והדביקי את הלשוניות שנוצרו ליצירת המגש.
(תעשי טובה לעצמך, ובמקום להתייאש מההסבר המילולי, תציצי באיור הזה, ותביני הכל...
המקור מכאן )



ב. מכינים את קופסאות הטונה. (אפשר להכין מראש)
הורידי את הקצוות החדים מהקופסאות, אם יש לך פותחן מתאים (אם לא – זהירות רבה כדי לא להיחתך!).
שטפי את הקופסאות היטב (4 קופסאות לכל משלוח).
חתכי רצועות קארדסטוק (משאריות הנייר ששימשו להכנת המגשים), ברוחב "1.25 ובאורך "10, כמספר הקופסאות.

הדביקי לאורך הצד האחורי של רצועות הנייר דבק דו-צדדי (אם אין לך - המתיני עם ההדבקה לשלב מאוחר יותר, והדביקי ישירות לקופסה עם דבק נוזלי).
 את הדבקת הרצועות לקופסאות עצמן, נעשה רק בהמשך, כיוון שאנחנו נשתמש בקופסאות כתבניות לאפיית הלחמניות.


ג. אופים לחמניות. (בליל פורים, או מראש ולשמור בהקפאה)
הכיני את הבצק המועדף עלייך.
חתכי נייר אפייה לרבעים, ורפדי את קופסאות הטונה בנייר כדי שלא יידבקו.
לאחר התפיחה, כדרי את הבצק לעיגולים והניחי בקופסאות. (במקור תכננתי שהלחמניות יתפחו באפייה, ויקבלו צורה ברורה של הקופסה עם בליטה חמודה החוצה כמו בקאפקייקס, אבל הכנסתי כדורי בצק קטנים מידי, ופספסתי את האפקט
L ).
אפי את הלחמניות בתוך קופסאות הטונה על פי הוראות האפייה במתכון בו בחרת.
לאחר האפייה הוציאי את הלחמניות מהקופסאות וצנני על רשת.


ד. עיטוף הקופסאות ברצועות נייר. (אפשר מראש)
לאחר שהקופסאות התקררו מהאפייה, קחי את כל הקופסאות והדביקי עליהן את רצועות הנייר שחתכת מראש.


ה. סידור ואריזת המשלוחים. (בבוקר פורים)
בכל מגש נייר, הניחי שתי קופסאות ובתוכן לחמניות.
בקופסה נוספת שימי בזהירות גבינת שמנת, מבלי ללכלך את הנייר שעוטף את הקופסה.
בקופסה הרביעית סדרי כמה ירקות קטנים, רעננים ויפים (פלפלונים קטנים, צנוניות, פטריות, עגבניות שרי, בצלצולים ועוד כיד הדמיון הטובה עליך).
עטפי את המגש בצלופן, והוסיפי תגית קטנה עם ברכת "פורים שמח".





זה הכל, ואל תשכחי לצלם!
(אשמח מאוד לראות תמונה).

מקווה שהועלתי.
שרה.
  

אין תגובות:

פרסום תגובה